|
... betöltés folyamatban ...
|
 

Ablaktanácsadó kiskönyv

Kérje az ingyenes ablaktanácsadó kiskönyvet, hogy amikor elindul ablakot választani kéznél legyen minden fontos információ!

Regisztrálok »»

 

Ablakválasztó kalauz

A megfelelő műanyag ablak kiválasztása bonyolult feladat.

Töltse ki a tesztet, és azonnal megtudhatja melyik az Önnek leginkább megfelelő ablak!

Online tesztkitöltés »»

 

Önök írták...

„Értékesítő szakmai tapasztalatával és hozzáértésével tökéletesen meg vagyunk elégedve. Figyelembe vette mind a praktikumot, mind a hely kihasználhatóságát. Az ügyintézéssel is teljes mértékben meg vagyunk elégedve, mert bármiféle kérésünk, óhajunk volt, megkaptuk a megfelelő választ. Az ügyintéző kedvessége és szakmai hozzáértése sokat segít a megfelelő műanyag ablak kiválasztásában és a tökéletes megrendelés bonyolításban.
Köszönettel tartozunk!”

György Éva
Cigánd

„Ezúton szeretnék Önnek és munkatársainak köszönetet mondani, az Önök által elvégzett munkáért és az igényeimnek tökéletesen megfelelő műanyag ablakokért. Kérem, adja át elismerésemet az üzemben dolgozó munkatársainak is. Továbbá szeretném megköszönni, hogy a vállalt határidőket pontosan betartották, mind a gyártás, mind a beépítés alkalmával.
Külön szeretnék Önnek gratulálni szakértelméhez, melynek segítségével az általam készített vázlatos rajzok alapján pontos ajánlatot adott számomra, anélkül, hogy személyesen találkoztunk volna.
Még egyszer gratulálok Önöknek és további sok sikert kívánok!”

Tornai-Mátyás Zsolt
Budapest

„Köszönettel tarozom az ajtók, műanyag ablakok minőségéért, precíz, gyors beépítéséért. Meg vagyok elégedve mind a Foton Kft.-vel, mind a beépítővel.”

Dobosi Szilveszter
Nagydorog

„Szeretném megköszönni Önöknek a vásárlás során nyújtott segítséget. Mielőtt még nem jártam Önöknél azt hittem mindent tudok a műanyag ablakokról, de tévedtem. Azt hiszem alapos "kiképzést" kaptam az értékesítőtől. A beépítés a megbeszéltek szerint történt. Precíz, pontos munkát vártam és azt is kaptam. Az utólagos kérdéseimre a beépítő kollégák készséggel álltak rendelkezésemre! Családi házunk építése jövőre fog megkezdődni, de abban biztos vagyok, hogy a műanyag ablakokat a Foton Kft. fogja szállítani. Ha lehet ilyet mondani: ez az a termék és szolgáltatás, amit bátran merek (és fogok is) ajánlani!”

Tauber János
Sopron

„Az első kellemes meglepetés az volt, hogy előbb elkészültek a műanyag ablakaim, mint amire ígérték. A beépítést végző csapat szintén gyors és precíz munkát végzett. Én a 3 rétegű üveget rendeltem, ami kicsit drágább, de hosszú távban gondolkodva megéri.”

Tauber László
Sopron

„Nagy örömömre szolgál, hogy sikerült megtalálnom a legjobb műanyag ablakot a piacon. A kiváló ügyintézés és az, hogy gyorsan megkaptam műanyag ablakaimat mind-mind növelte megelégedettségemet. A képzett beépítők rövid idő alatt beszerelték a műanyag ablakokat, és azóta is precízen működnek. Most már aggodalom nélkül várom a telet, mert tudom fel vagyok rá készülve.”

Méhész Csilla
Albertirsa

„A Foton céggel maximálisan meg vagyunk elégedve. Kiváló minőségű műanyag ablakokat és ajtókat gyártanak a határidőt pontosan betartva, ami sajnos igen ritka más cégeknél. Az árajánlatokat pontosan és gyorsan készítik el, a lehető legkedvezőbben az ügyfél számra. A beépítő csapatuk is kiváló, pontos, precíz munkát végez. Ajánlom mindenkinek!”

Kotzmanek Beáta
Sopron

 

Prestige műanyag ablak

A legjobb hő- és hangszigetelésű műanyag ablak, fokozott biztonsággal, tökéletes formába öntve

A PRESTIGE műanyag ablakok a különleges ROTO Designo rejtett vasalattal is rendelhetők, ennek köszönhetően nincsenek látható vasalati elemek, így sem a műanyag ablak lekerekített formája által kapott esztétikai élmény, sem a rendkívül könnyű tisztíthatóság szempontjából nincsenek zavaró tényezők.

 

A műanyag ablak megnövelt szárnyszélessége további hő- és hangszigetelési értékeket képvisel, a 33 féle faerezetű Renolit fólia pedig a színvonalas egyedire formálás lehetőségét kínálja ezeknél a műanyag ablakoknál.

 

Prestige - Műanyag ablakok
  • ug = 1,0-s kétrétegű vagy ug = 0,7-es, ug = 0,6-os háromrétegű fokozottan hő- és hangszigetelt üveg a komfort jegyében
  • 6 légkamra a tökéletesített hő- és hangszigetelésért
  • 74 mm-es megnövelt beépítési mélység a könnyű kezelhetőségért és a formatartásért
  • 85 mm-es szárnyszélesség az extra stabilitásért és biztonságért
  • Formatervezett, lekerekített élek
  • Faerezet mintázatban az egyedi megjelenésért, valamint az egyszerű és takarékos ápolhatóságért
  • Esztétikus szürke gumitömítés (színes műanyag ablakoknál fekete)
  • Hibásműködtetés-gátlóval, a műanyag ablak helytelen működtetéséből adódó kellemetlenségek megelőzéséért
  • Designo rejtett pántú vasalattal is rendelhető

 

 

Az üveglaptól a hőszigetelt műanyag ablakig

A műanyag ablak hőszigetelési képességét, szakszerűen megfogalmazva a hőátbocsátási tényezőjét az u érték mutatja meg nekünk, amelynek mértékegysége W/m2K.

 

A hőátbocsátási tényező (u érték) definíciója: 1 m2 felületen, 1 Kelvin fok hőmérsékletkülönbözet hatására hány Watt energia áramlik át az ablakon.

 

Különböző „u” értékek a műanyag ablaknál

 

Fontos tudnivaló, hogy a műanyag ablakok u és u értékei között különbség van. Megkülönböztetünk ug értéket az ablaknál, ez az üveg hőátbocsátási tényezőjét jelenti. Tehát azt, amely érték kifejezetten csak magára az üvegre, és nem a teljes műanyag ablakra vonatkozik.

 

Találkozhatunk még uw értékkel is a műanyag ablaknál. Ez mutatja a teljes ablak hőátbocsátási tényezőjét. Tehát, hogy az üvegfelület és a keret (tehát a teljes műanyag ablak) együttesen milyen értékkel rendelkezik.

 

A mai korban a házak műanyag ablakaiba fokozottan hőszigetelt üvegeket érdemes beépíteni. Ez komfortérzet javuláshoz (nincs kellemetlen hideg érzet a műanyag ablak közelében), energia megtakarításhoz, és ezáltal pénzspóroláshoz vezet. Egy üveg akkor tekinthető fokozottan hőszigetelt üvegnek, ha az ug értéke legalább 1,0 W/m2K.

 

Mitől fokozottan hőszigetelt a műanyag ablak üvege?

 

Hogyan érjük el, hogy a 4 mm-es üvegből készült műanyag ablak, amely üvegnek a hőátbocsátási tényezője ug=5,8 W/m2K fokozottan hőszigetelt üvegű műanyag ablak legyen?

 

Ahhoz, hogy csak az üveg segítségével érjük el ezt az értéket (1,0 W/m2K) 70 cm vastag üveget kellene műanyag ablakunkba tenni. Nem csak ez a meglepően nagy vastagság, ami gátját szabja ennek a lehetőségnek, hanem az is, hogy az így kialakított 70 cm vastag üveglap négyzetméterének súlya megközelítőleg 1750 kg.

 

Tehát a fokozottan hőszigetelő üveg eléréséhez más technikát kell bevetni. Röviden szemléltetjük, hogy jutunk el a fokozottan hőszigetelt műanyag ablakig.

 

Üvegszerkezetek hőszigetelése - Műanyag ablakok

 

Egy 4 mm-es üveglap hőátbocsátási értéke 5,8 W/m2K. Ha ebből kettőt egymás mellé teszünk, akkor köztük egy légréteg alakul ki, így ug= 2,8 W/m2K értéket kapunk. A két üveg „összeillesztését” speciális távtartó teszi lehetővé. A következő ábra bemutatja, hogyan épül fel egy átlagos ablaküveg.

 

Üvegszerkezet felépítése - Műanyag ablakok

 

A két üveglap között egy alumínium távtartó segítségével alakítják ki a 16 mm-es légrést. Maga az alumínium távtartó hőhidat képezne az ablaküvegek között. Ha ezt a hőhidat butil ragasztóanyaggal megszakítjuk, amely egyben a két üveglapot a távtartóhoz is rögzíti, akkor az előbb említett negatív hatás nem lép fel az ablaküvegnél. Az üveglapok közötti párásodás ellen pedig egy nedvszívó zeolittartalmú abszorbenst alkalmaznak.

 

A következő szintet képviselő ablaküveget (ug= 1,4 W/m2K) úgy érik el a gyártók, hogy a kettős üvegszerkezet belső ablaküvegének a légrés felé néző felületére lágyfém réteget (low-E) visznek fel. Így a low-E minőségétől függően az üvegszerkezet hőátbocsátási tényezője 1,4 vagy 1,3 W/m2K lesz. Az egytizedes különbség a low-E minőségi különbségéből adódik.

 

A fokozottan hőszigetelt műanyag ablaknál az ablaküveg 1,0 W/m2K-es hőátbocsátási tényezőjét úgy érjük el, hogy a két üvegréteg közötti légrést nem levegővel, hanem argon gázzal töltjük ki. Ennek az anyagnak a hőszigetelésben játszott szerepe jelentős, mert így jutunk el az ug= 1,0 W/m2K hőátbocsátási tényezőhöz.

 

Mit fog tapasztalni a műanyag ablak mellett állva?

 

Természetesen mindez nem csak a számokkal való játszadozást jelenti. Komoly jelentősége van a műanyag ablak melletti hőérzet kialakulásában. Ennek bizonyítására bemutatunk egy ábrát, mely megmutatja, milyen üvegfelületi hőmérsékletet mérhetünk, ha kívül 0°C, míg benn 20°C van.

 

Üvegfelület hőmérséklete - Műanyag ablakok

 

Látható, hogy különböző szerkezetek mellett az üveg felületi hőmérséklete jelentősen eltérő (5,6°-től egészen a 17,3°-ig). A rossz üvegezésű ablaknál bosszantó jelenségek léphetnek fel. Például: becsukott műanyag ablak mellett is párásodik az üvegfelület, kellemetlen hidegérzet az ablak közelében. Viszont egy fokozottan hőszigetelt műanyag ablak üvegénél az előbb említett kellemetlenségekkel nem kell szembesülnünk. Csak azzal, hogy jelentős mértékű fűtési költség megtakarítás lép fel.

 

Vásárláskor minden esetben kérdezzünk rá a műanyag ablak üvegezésének hőátbocsátási tényezőjére. Ne válasszunk esetlegesen olcsóbb, de rosszabb hőszigeteléssel rendelkező műanyag ablakot. Érdemes most nagyobb kiadást felvállalni, mert az esetlegesen most felmerülő többletköltségek rövid időn belül megtérülhetnek, és azután már csak az új műanyag ablakunk által nyújtotta kellemes közérzetet (hőérzetet) kell élveznünk.

 

 

«« Vissza

 

Vissza az oldal tetejére

 
Árajánlatkérés  •   Rendelések követése