|
... betöltés folyamatban ...
|
 

Ablaktanácsadó kiskönyv

Kérje az ingyenes ablaktanácsadó kiskönyvet, hogy amikor elindul ablakot választani kéznél legyen minden fontos információ!

Regisztrálok »»

 

Ablakválasztó kalauz

A megfelelő műanyag ablak kiválasztása bonyolult feladat.

Töltse ki a tesztet, és azonnal megtudhatja melyik az Önnek leginkább megfelelő ablak!

Online tesztkitöltés »»

 

Önök írták...

„Értékesítő szakmai tapasztalatával és hozzáértésével tökéletesen meg vagyunk elégedve. Figyelembe vette mind a praktikumot, mind a hely kihasználhatóságát. Az ügyintézéssel is teljes mértékben meg vagyunk elégedve, mert bármiféle kérésünk, óhajunk volt, megkaptuk a megfelelő választ. Az ügyintéző kedvessége és szakmai hozzáértése sokat segít a megfelelő műanyag ablak kiválasztásában és a tökéletes megrendelés bonyolításban.
Köszönettel tartozunk!”

György Éva
Cigánd

„Ezúton szeretnék Önnek és munkatársainak köszönetet mondani, az Önök által elvégzett munkáért és az igényeimnek tökéletesen megfelelő műanyag ablakokért. Kérem, adja át elismerésemet az üzemben dolgozó munkatársainak is. Továbbá szeretném megköszönni, hogy a vállalt határidőket pontosan betartották, mind a gyártás, mind a beépítés alkalmával.
Külön szeretnék Önnek gratulálni szakértelméhez, melynek segítségével az általam készített vázlatos rajzok alapján pontos ajánlatot adott számomra, anélkül, hogy személyesen találkoztunk volna.
Még egyszer gratulálok Önöknek és további sok sikert kívánok!”

Tornai-Mátyás Zsolt
Budapest

„Köszönettel tarozom az ajtók, műanyag ablakok minőségéért, precíz, gyors beépítéséért. Meg vagyok elégedve mind a Foton Kft.-vel, mind a beépítővel.”

Dobosi Szilveszter
Nagydorog

„Szeretném megköszönni Önöknek a vásárlás során nyújtott segítséget. Mielőtt még nem jártam Önöknél azt hittem mindent tudok a műanyag ablakokról, de tévedtem. Azt hiszem alapos "kiképzést" kaptam az értékesítőtől. A beépítés a megbeszéltek szerint történt. Precíz, pontos munkát vártam és azt is kaptam. Az utólagos kérdéseimre a beépítő kollégák készséggel álltak rendelkezésemre! Családi házunk építése jövőre fog megkezdődni, de abban biztos vagyok, hogy a műanyag ablakokat a Foton Kft. fogja szállítani. Ha lehet ilyet mondani: ez az a termék és szolgáltatás, amit bátran merek (és fogok is) ajánlani!”

Tauber János
Sopron

„Az első kellemes meglepetés az volt, hogy előbb elkészültek a műanyag ablakaim, mint amire ígérték. A beépítést végző csapat szintén gyors és precíz munkát végzett. Én a 3 rétegű üveget rendeltem, ami kicsit drágább, de hosszú távban gondolkodva megéri.”

Tauber László
Sopron

„Nagy örömömre szolgál, hogy sikerült megtalálnom a legjobb műanyag ablakot a piacon. A kiváló ügyintézés és az, hogy gyorsan megkaptam műanyag ablakaimat mind-mind növelte megelégedettségemet. A képzett beépítők rövid idő alatt beszerelték a műanyag ablakokat, és azóta is precízen működnek. Most már aggodalom nélkül várom a telet, mert tudom fel vagyok rá készülve.”

Méhész Csilla
Albertirsa

„A Foton céggel maximálisan meg vagyunk elégedve. Kiváló minőségű műanyag ablakokat és ajtókat gyártanak a határidőt pontosan betartva, ami sajnos igen ritka más cégeknél. Az árajánlatokat pontosan és gyorsan készítik el, a lehető legkedvezőbben az ügyfél számra. A beépítő csapatuk is kiváló, pontos, precíz munkát végez. Ajánlom mindenkinek!”

Kotzmanek Beáta
Sopron

 

Megastar műanyag nyílászárók

Takarékos műanyag nyílászárók, azaz maximális kamraszám a fűtési költségek csökkentéséért

A MEGASTAR műanyag nyílászárók 74 mm-re megnövelt beépítési mélysége és a 6 kamra nem csak nagyobb biztonságot nyújt, de az ug = 1,0-s kétrétegű üveggel vagy ug = 0,7-es, ug=0,6-os háromrétegű üveggel együtt óriási szerepet játszik a nyílászáró kiváló hő- és hangszigetelésben.

 

A MEGASTAR műanyag nyílászárók egyedi megjelenéséért ráadásul 12 féle acryl (RAL) színből és 33 féle faerezetű Renolit fóliából válogathat, hogy az UV védelem, a tartósság és az esztétika évtizedekre biztosítsa az Ön megelégedését.

 

Megastar - Műanyag nyílászárók
  • műanyag nyílászáró ug = 1,0-s kétrétegű vagy ug = 0,7-es vagy ug = 0,6-os háromrétegű  fokozottan hőszigetelt üveggel
  • 6 légkamra
  • 74 mm beépítési mélység
  • a nyílászárók ROTO NT biztonsági vasalattal vannak ellátva
  • Acryl felületű műanyag nyílászáró RAL színekben vagy faerezet mintázatban a változatos és egyedi színvilágért
  • Esztétikus szürke gumitömítésű műanyag nyílászáró (színes nyílászáróknál fekete)
  • Hibásműködtetés-gátló minden műanyag nyílászárónkban

 

 

Műanyag nyílászárók felmérésének és beépítésének trükkjei

A megfelelően funkcionáló műanyag nyílászáróknak nem csak az a feltétele, hogy kiváló minőségű alapanyagból készült nyílászárót vásároljunk, hanem az is, hogy a beépítés a lehető legszakszerűbb legyen. Egy tökéletes hő és hangszigetelési tulajdonsággal rendelkező műanyag nyílászárót is be lehet úgy építeni, hogy az lényegesen veszítsen az előbb említett jó tulajdonságaiból. Emiatt a beépítés minősége kiemelt fontossággal bír a műanyag nyílászáróknál.

 

Műanyag nyílászárók precíz felmérése

 

A műanyag nyílászáró gyártatása előtt mindenképpen fontos, hogy pontosan felmérjék a falnyílást, amibe kerül a nyílászáró. A nyílászáró felmérését végző viseli a későbbi méretpontatlanságokból adódó összes költséget, hiszen a megadott méretek alapján gyárthatják le a műanyag nyílászárót. Ezért érdemes a végső pontosítás előtt egy szakember segítségét kérni, hogy ő mérje fel a gyártandó műanyag nyílászárók méretét.

 

A falnyílás pontos felméréshez minden irányban 2-3 méretet kell venni az esetlegesen falszerkezeti hibák miatt. A falnyílást átlósan is le kell mérni, mert ebből derülhet fény arra, hogy nem derékszögű. Ha az átlókban jelentős az eltérés, akkor kőműves munkára is szükség van, hiszen a műanyag nyílászárót mindenképpen vízszintes helyre kell betenni. A nyílászárók méretét úgy kell megállapítani, hogy a kapott adatokból körben egy-egy centimétert elhagyunk, mert erre a helyre jön a purhab.

 

Ha kávás a falnyílás szerkezete, akkor meg kell állapítani a káva adta rátakarás méretét, és ennek függvényében tokszélesítőt alkalmazni és így meghatározni a műanyag nyílászáró méretét. A nyílászáró falszerkezethez való csatlakoztatása pedig úgy történik, hogy a műanyag nyílászáró tokja 2-3 centiméteren felütközik a kávára, és a maradék részt toktoldó segítségével töltik ki.

 

Hasonló a helyzet akkor is, ha még nincs meg a falszerkezeten a végleges szigetelő réteg. Ennek a szigetelésnek a vastagságával is számolni kell, tehát itt is szükség lehet tokszélesítő alkalmazására, hogy a műanyag nyílászáró beépítése esztétikus legyen.

 

Műanyag nyílászárók beépítése. Otthon vagy munkaterület?

 

A műanyag nyílászárók behelyezésekor a lakást munkaterületnek tekinti a kivitelező. Ezért az ott zajló folyamatokhoz biztosítani kell a megfelelő hozzáférési lehetőséget. Érdemes gondoskodni a törékeny tárgyak védelméről is nyílászáró cserénél, ami a helyszín minél tökéletesebb megóvását jelenti. A lakás ez esetben munkaterületnek számít, ezért ott semmilyen változtatást elvégezni nem szabad, amíg a területet át nem adja a beépítő a tulajdonosnak. Tehát nem szabad közvetlen a műanyag nyílászáró beépítés után elkezdeni a festést, vagy bármiféle javítási munkákat. Amíg az építési területet át nem adták, addig az a kivitelező felelőssége alá tartozik. Bármilyen későbbi hiba a javítások előtt még felfedezhető, korrigálható. Míg, ha a tulajdonos rögtön elkezdi javítgatni a műanyag nyílászáró és a falszerkezet találkozásának területét, elfedhet esetleges tömítetlenségeket.

 

A beépítés után ajánlott még a beépítők jelenlétekor tüzetesen átnézni a műanyag nyílászárókat, így a kérdéses dolgok még ott tisztázhatók, esetlegesen javíthatók. A beépítést követően fontos lehet a későbbi félreértések könnyebb tisztázása végett az összes, a műanyag nyílászáró vásárlásakor kapott dokumentumot eltenni. Feljegyezni a beépítés pontos dátumát, és az azt elvégzők nevét. Mindezt a nyílászáró garanciális idejének leteltéig megőrizni.

 

Így zajlik egy szakszerű nyílászáró beépítés

 

Nyílászáró beépítésének 1. lépése: Az összes beépítendő nyílászárószerkezet mennyiségének ellenőrzése.

Nyílászáró beépítésének 2. lépése: Az ablaknyílás és a nyílászáró méretének egyeztetése.

Nyílászáró beépítésének 3. lépése: A helyszín előkészítése, a szükséges takarások elhelyezése.

Nyílászáró beépítésének 4. lépése: Régi nyílászáró kiszerelése.

Nyílászáró beépítésének 5. lépése: Régi tömítőanyag eltávolítása.

Nyílászáró beépítésének 6. lépése: Káva megtisztítása.

Nyílászáró beépítésének 7. lépése: Káván lévő üregek eltömítése.

Nyílászáró beépítésének 8. lépése: Az új nyílászáróról a szárny levétele.

Nyílászáró beépítésének 9. lépése: Új tokszerkezet behelyezése a falnyílásba.

Nyílászáró beépítésének 10. lépése: Nyílászáró ideiglenes ékekkel való rögzítése.

Nyílászáró beépítésének 11. lépése: Támasztó ékek elhelyezése.

Nyílászáró beépítésének 12. lépése: A tokszerkezet pontos függőleges és vízszintes beállítása.

Nyílászáró beépítésének 13. lépése: A tok falszerkezethez való rögzítése csavarral/tokrögzítő vasalattal.

Nyílászáró beépítésének 14. lépése: Poliuretán szigetelőhab felvitele.

Nyílászáró beépítésének 15. lépése: Az ablakszárny visszaakasztása.

Nyílászáró beépítésének 16. lépése: Funkciópróba (esetleges utóbeállítás).

Nyílászáró beépítésének 17. lépése: Párkány és könyöklő felszerelése (amennyiben ez kérés volt).

Nyílászáró beépítésének 18. lépése: Takarólécek felhelyezése (amennyiben ez kérés volt).

Nyílászáró beépítésének 19. lépése: Átadás-átvételnél a működtetés elmagyarázása.

 

Megjegyzés: 3, 5 és 7-es lépések csak bontásos csere esetén fordulnak elő.

 

 

«« Vissza

 

Vissza az oldal tetejére

 
Árajánlatkérés  •   Rendelések követése