|
... betöltés folyamatban ...
|
 

Ablaktanácsadó kiskönyv

Kérje az ingyenes ablaktanácsadó kiskönyvet, hogy amikor elindul ablakot választani kéznél legyen minden fontos információ!

Regisztrálok »»

 

Ablakválasztó kalauz

A megfelelő műanyag ablak kiválasztása bonyolult feladat.

Töltse ki a tesztet, és azonnal megtudhatja melyik az Önnek leginkább megfelelő ablak!

Online tesztkitöltés »»

 

Önök írták...

„Értékesítő szakmai tapasztalatával és hozzáértésével tökéletesen meg vagyunk elégedve. Figyelembe vette mind a praktikumot, mind a hely kihasználhatóságát. Az ügyintézéssel is teljes mértékben meg vagyunk elégedve, mert bármiféle kérésünk, óhajunk volt, megkaptuk a megfelelő választ. Az ügyintéző kedvessége és szakmai hozzáértése sokat segít a megfelelő műanyag ablak kiválasztásában és a tökéletes megrendelés bonyolításban.
Köszönettel tartozunk!”

György Éva
Cigánd

„Ezúton szeretnék Önnek és munkatársainak köszönetet mondani, az Önök által elvégzett munkáért és az igényeimnek tökéletesen megfelelő műanyag ablakokért. Kérem, adja át elismerésemet az üzemben dolgozó munkatársainak is. Továbbá szeretném megköszönni, hogy a vállalt határidőket pontosan betartották, mind a gyártás, mind a beépítés alkalmával.
Külön szeretnék Önnek gratulálni szakértelméhez, melynek segítségével az általam készített vázlatos rajzok alapján pontos ajánlatot adott számomra, anélkül, hogy személyesen találkoztunk volna.
Még egyszer gratulálok Önöknek és további sok sikert kívánok!”

Tornai-Mátyás Zsolt
Budapest

„Köszönettel tarozom az ajtók, műanyag ablakok minőségéért, precíz, gyors beépítéséért. Meg vagyok elégedve mind a Foton Kft.-vel, mind a beépítővel.”

Dobosi Szilveszter
Nagydorog

„Szeretném megköszönni Önöknek a vásárlás során nyújtott segítséget. Mielőtt még nem jártam Önöknél azt hittem mindent tudok a műanyag ablakokról, de tévedtem. Azt hiszem alapos "kiképzést" kaptam az értékesítőtől. A beépítés a megbeszéltek szerint történt. Precíz, pontos munkát vártam és azt is kaptam. Az utólagos kérdéseimre a beépítő kollégák készséggel álltak rendelkezésemre! Családi házunk építése jövőre fog megkezdődni, de abban biztos vagyok, hogy a műanyag ablakokat a Foton Kft. fogja szállítani. Ha lehet ilyet mondani: ez az a termék és szolgáltatás, amit bátran merek (és fogok is) ajánlani!”

Tauber János
Sopron

„Az első kellemes meglepetés az volt, hogy előbb elkészültek a műanyag ablakaim, mint amire ígérték. A beépítést végző csapat szintén gyors és precíz munkát végzett. Én a 3 rétegű üveget rendeltem, ami kicsit drágább, de hosszú távban gondolkodva megéri.”

Tauber László
Sopron

„Nagy örömömre szolgál, hogy sikerült megtalálnom a legjobb műanyag ablakot a piacon. A kiváló ügyintézés és az, hogy gyorsan megkaptam műanyag ablakaimat mind-mind növelte megelégedettségemet. A képzett beépítők rövid idő alatt beszerelték a műanyag ablakokat, és azóta is precízen működnek. Most már aggodalom nélkül várom a telet, mert tudom fel vagyok rá készülve.”

Méhész Csilla
Albertirsa

„A Foton céggel maximálisan meg vagyunk elégedve. Kiváló minőségű műanyag ablakokat és ajtókat gyártanak a határidőt pontosan betartva, ami sajnos igen ritka más cégeknél. Az árajánlatokat pontosan és gyorsan készítik el, a lehető legkedvezőbben az ügyfél számra. A beépítő csapatuk is kiváló, pontos, precíz munkát végez. Ajánlom mindenkinek!”

Kotzmanek Beáta
Sopron

 

Plus 5, a tökéletes választás ablakcsere esetén

Fokozottan hőszigetelt üveg, azaz ablakcsere költségtakarékosan

Ablakcsere esetén a fokozott hő- és hangszigetelésről az ug=1,0-s kétrétegű üveg, az esztétikus megjelenésről pedig a szürke, könnyen tisztítható gumitömítés gondoskodik.

 

A PLUS 5 ablakokba ráadásul hibásműködtetés-gátlót szereltünk, ezzel lehet elkerülni, hogy használat közben a helytelen működtetésből adódóan az ablakszárny kibillenjen a helyéről, és sérülést okozzon.

 

Plus 5 - ablakcsere
  • ug = 1,0-s kétrétegű, fokozottan hőszigetelt üveg alapszériában is a megtakarításért
  • ablakcsere 5 légkamrával a jobb hő- és hangszigetelésért extra költség nélkül
  • 62 mm beépítési mélység a felár nélküli optimális szigetelés, biztonság és nyugalom érdekében
  • ROTO NT biztonsági vasalat
  • Esztétikus szürke gumitömítés
  • Fényes, időtálló, fehér felület
  • Hibásműködtetés-gátló

 

 

A tökéletes ablakcsere titka

Sokan azt gondolnák, hogy az ablakcsere egyszerű folyamat. Valójában ez az állítás csak akkor igaz, ha szakemberek segítségét vesszük igénybe az ablakcsere kivitelezésekor. Egyéb esetekben sok kérdéses dologra kell magunknak megoldást találni az ablakcsere során. Egy helyesen végrehajtott ablakcsere ugyanis bonyolultabb annál, mint hogy kiveszik a régi szerkezetet, és behelyezik helyette az újat. Sokkalta többről van szó, főleg akkor, ha az ablakcsere még egyéb felújítással vagy további extrák beépítésével is megfűszerezik.

 

Régi és új ablakok közti különbség szerepe ablakcsere esetén

 

A régi ablakok beépítési mélysége (főleg ha régi fa tokos — kapcsolt gerébtokos — ablakokról van szó) általában eltér a modern műanyag ablakok méretétől. A keskenyebb PVC ablak a falszerkezetben máshol fog elhelyezkedni. Ezt úgy kell érteni, hogy amíg a régi ablakok akár teljes mértékben kitöltötték a fal vastagságát, addig az új ablakok ezt csak részben teszik meg. Emiatt rögtön két dolog adódik. Egyrészt el kell dönteni, hogy a falszerkezetben a homlokzat külső síkjához, a fal közepéhez vagy annál bentebb rakják be az új ablakokat. Ez nagyban befolyásolja a hőhidak kialakulását. Általános „ökölszabályként” elmondható ablakcsere esetén célszerű az ablakokat a falszerkezet közepéhez igazítani.

 

Már az ablakcsere ezen pontjánál érdemes szakember segítségét kérni, főleg, ha az ablakcsere mellett még a külső szigetelést is felújítják. Másrészt az új vékonyabb ablakok miatt utólagos kőműves javításokra is kell számítani, hisz a szabadon maradt falfelületeket esztétikussá kell tenni.

 

Más kérdés, de szintén fontos az ablakcsere során, az új ablakok mérete a régihez képest. A régi ablakok mérete eltérhet a fal belső síkjának méretétől. Viszont az új ablakok méretének alapjául a kibontott falnyílások kellenek, hogy alapul szolgáljanak. A tapasztalt beépítő már tudja, hogy mit kell mérni ablakcsere esetén, hogy az új pontosan a megfelelő méretben készüljön el, és ne legyenek utólagos méretbeli eltérések az ablakcsere során.

 

Ha nem csak ablakcsere lesz

 

Ha az ablakcsere mellett még új homlokzati szigetelés is lesz, akkor további kérdések merülnek fel. Az új szigetelés azt jelenti, hogy a fal vastagsága megváltozik a korábbihoz képest. Továbbá az új szigetelés felhelyezésekor nem csak a külső rész lesz újra szigetelve, hanem a szigeteléssel befordulnak az ablak felé is. Általános szabály szigetelésnél, hogy a szigetelés vastagsága minimum olyan legyen, hogy eltakarja az ablakok szerelési hézagjait, és rátakarjon kb. 10 mm-et. Tehát pontosan le kell egyeztetni a szigetelővel még az ablakcsere előtt, hogy az új szigetelés milyen új helyzet elé állítja az ablakát. Ha elfelejtünk gondoskodni arról, hogy az új ablakok egy úgynevezett tokszélesítéssel, és magasítással szépen tudjanak illeszkedni a szigeteléshez, akkor belefuthatunk abba a hibába, hogy az új szigetelés kitakarja az ablakok külső szélét, ami jelentős esztétikai romlást eredményez. Sőt megnehezíti, bizonyos esetekben lehetetlenné is teszi a redőny felszerelését.

 

Lényeges tehát, hogy ablakcsere estén minden szakembertől követeljük meg a precíz munkavégzést. Hiszen, ha valamelyik fázisban eltérnek az előre megadott méretektől, akkor felborulhat az ablakcsere előre eltervezett folyamata, és utólagos költségek vagy esztétikai hiányosságok keletkezhetnek. Mindezen problémákat legegyszerűbben úgy lehet kiküszöbölni, hogy olyan ablakcsere kivitelezésével forgalmazó céget keresünk fel, aki komplett szolgáltatást vállal.

 

 

«« Vissza

 

Vissza az oldal tetejére

 
Árajánlatkérés  •   Rendelések követése