|
... betöltés folyamatban ...
|
 

Ablaktanácsadó kiskönyv

Kérje az ingyenes ablaktanácsadó kiskönyvet, hogy amikor elindul ablakot választani kéznél legyen minden fontos információ!

Regisztrálok »»

 

Ablakválasztó kalauz

A megfelelő műanyag ablak kiválasztása bonyolult feladat.

Töltse ki a tesztet, és azonnal megtudhatja melyik az Önnek leginkább megfelelő ablak!

Online tesztkitöltés »»

 

Nyílászáró elé építhető redőnyök

CLASSIC redőny - ár és minőség

A CLASSIC redőny a hagyományos műanyag redőnyök technológiáját nyújtja kitűnő áron.

 

Redőny - Classic

 • ötszög alakú, hajlított, több rétegben porfestéssel kezelt acéllemez tok az időjárás elleni védelem érdekében 
 • hagyományos fehér szín 
 • igény esetén vakolható, ezáltal harmonikusan illeszkedik a környezetbe
 • gurtnis vagy kurblis meghajtással rendelhető
 • rovarhálóval is kérhető 

 Redőny - Classic - Ár és minőség

 

 

ELEGANCE redőny - a minőség szimbóluma

Az ELEGANCE komplett alumínium redőnyök a legmagasabb minőségi elvárásoknak is megfelelnek, kialakításuk zajmentes működést, jó hőszigetelést és kiemelkedő élettartamot biztosít.

 

 Redőny - Elegance
 • alumínium redőnydoboz, lefutósínek és záróléc, melyeket a teljes RAL skála és számos famintás fólia színválasztékában tudunk nyújtani
 • PUR habbal töltött alumínium lamellák 19 különböző színben, egyszerre hőszigetelő és esztétikus kivitelben 
 • erősített lamellák a stabil, kefével ellátott lefutósín a zajmentes működésért 
 • vakolható, így nem bontja meg az épület összképét
 • gurtnis, zsinóros vagy elektromos meghajtással működtethető, ahogy a legkényelmesebb
 • integrált rovarháló a nemkívánatos élősködők távoltartására 

 

Redőny - Elegance - A minőség szimbóluma

 

 

DESIGN redőny - az igényes homlokzatok tartozéka

A DESIGN redőny egyesíti magában az alumínium árnyékolók előnyeit a formatervezett díszítőelemek igényes kialakításával. Megtalálható benne az ELEGANCE redőnyök minden remek tulajdonsága, ezt ötvözzük a lekerekített tok harmonikus szépségével.

 

Redőny - Design

 

 


Redőny - Design - Az igényes homlokzatok tartozéka

 

PRAKTIK redőny - a legjobb ár/érték arány érdekében

 

A PRAKTIK redőny kombinálja az alumínium redőnyök kitűnő minőségét a műanyag redőnyök alacsony árával. Előnye, hogy míg a legfontosabb alkatrészek, a doboz, a lefutósínek és a redőnytengely stabil, hosszú élettartamú alumíniumból készül, a lamellák műanyagból vannak, amivel komoly megtakarítás érhető el.

 

Minden, amit tudni érdemes a redőnyökről

Az árnyékolástechnika több szempontból is fontos kérdés. A redőny az a kiegészítő termék a nyílászáróknál, aminek a megvételére előre fel kell készülni. Ha nyílászárót akarunk vásárolni, és későbbiekben tervezzük, hogy majd ehhez a nyílászáróhoz szeretnénk kiegészítőként redőnyt vásárolni, akkor erre bizony előre gondolni kell. Gondoskodni kell mindazon kiegészítő elemekről, melyek szükségesek a redőny későbbi gond nélküli felszereléséhez.

 

Miről kell előre gondoskodni redőny beszerelésnél?

 

Rendkívül fontos, hogy a későbbi redőny fajtáját már előre kigondoljuk. Ez alatt azt értjük, hogy a különböző redőnytípusok különféleképpen csatlakoznak az ablakszerkezethez. Vannak úgynevezett felső tokos redőnyök, amelyek a nyílászáró tetejére kerülnek egy „kis dobozban”. Itt gondoskodni kell arról, hogy legyen helye a redőnydoboznak az ablak mellett a falnyílásban, tehát az ablak redőnydobozostul tölti ki teljes egészében a falnyílást.

 

Azonban vannak olyan redőnyök, melyek külső tokosok. Itt a redőnydobozt az ablakszerkezetre kívülről helyezik rá. Ennél a megoldásnál arra kell figyelni, hogy a redőny doboza, ha nem gondoskodunk előre az ablak tetejére helyezendő tokszélesítésről, akkor néhány centimétert kitakarhat az üvegfelületből.

 

Mindkét esetben gondolni kell a redőny lamellákat levezető sín helyéről, amelyet az úgynevezett tokszélesítőre erősítenek fel. Ennek célja, hogy a redőny miatt ne veszítsünk még néhány centimétert sem a kilátást biztosító üvegfelületből.

 

Redőny utólagos felhelyezése

 

Attól az idézőjeles tévhittől teljes mértékben eltekinthetünk, hogy a redőny későbbiekben történő felhelyezése nagyobb kellemetlenségekkel jár. Az előbb említett két eset mindegyikében már előre gondoskodtunk a későbbi redőny felhelyezéséről, ezért ezt a műveletet kevesebb idő és kosz mellett el tudják végezni a szakértő beépítők.

 

A redőny javítja a hőszigetelést és a komfortérzetet

 

Természetesen az előkészítési „gondokon” kívül a redőnyök számos jó tulajdonsággal egészítik ki a nyílászárókat. A redőnyök szerepe nem elhanyagolható a nyílászáró hőszigetelése szempontjából sem. A plusz szigetelő felület, továbbá a redőny és az üveg között kialakított légrés több tizeddel is javíthatja a szerkezet hőátbocsátási tényezőjét, tehát fokozottabb hőszigetelést tesz lehetővé a belső tér számára.

 

Ezen felül a zajszigetelésben játszott szerepe is említésre méltó. A redőnnyel ellátott nyílászáró egy forgalmas út mentén olyan mértékben csökkentheti a beszűrődő zaj szintjét, hogy az mindenféle egyéb költséges zajszigetelő üveg behelyezése nélkül is kellemes közérzetet biztosíthat a benn tartózkodók számára.

 

A redőny UV védelemben játszott szerepe két vetületben jelentkezhet. Egyrészt a helyiségben található bútorok színét óvja, másrészt maga a nyílászáró színtartósságát is javítja. Bár a mostani színes nyílászárók már UV védett felületkezeléssel ellátottak, de mindezt nem árt, ha fokozott napsütésnek kitett helyen egy plusz védő réteggel (redőnnyel) ellátjuk. Minderről kifejezetten abban az esetben érdemes gondolkodni, amennyiben az ablak színe sötét, mert ekkor a termék fokozottabb mértékben ki van téve a hőtágulás veszélyének.

 

 

«« Vissza

 

Vissza az oldal tetejére

 
Árajánlatkérés  •   Rendelések követése