|
... betöltés folyamatban ...
|
 

Ablaktanácsadó kiskönyv

Kérje az ingyenes ablaktanácsadó kiskönyvet, hogy amikor elindul ablakot választani kéznél legyen minden fontos információ!

Regisztrálok »»

 

Ablakválasztó kalauz

A megfelelő műanyag ablak kiválasztása bonyolult feladat.

Töltse ki a tesztet, és azonnal megtudhatja melyik az Önnek leginkább megfelelő ablak!

Online tesztkitöltés »»

 

Alumínium szerkezetek helyszíni
beépítése és üvegezései

Az alumínium szerkezetek üvegezéseinél két alapvetően eltérő módszert különböztetünk meg. A függönyfalak üvegezését, ami a külső oldalról történik, és az összes többi szerkezet üvegezését, ami belülről történik.

Alumínium függönyfalak

A beépítés lépései

A függönyfal váz elemenként kerül a helyszínre. Első lépés a függőleges/vízszintes (Pfosten/Riegel) váz felállítása. A függőleges oszlopokon (Pfosteneken) elhelyezet csatlakozó elemekre a vízszintes tartó elemek (Riegelek) rá vannak csúsztatva és csavarral rögzítve.

A váz felállítása után, a függőleges és vízszintes szintezést követően, a függőleges oszlopokat (Pfosteneket) un. toldatok segítségével rögzítjük a beton aljzathoz ill. födémekhez. A közbenső födémekhez a rögzítés szerelőderékszögekkel történik. A toldatok és szerelőderékszögek egyedi gyártású tüzihorganyzott acél konzolok. A rögzítések tervezésekor mindig figyelembe vesszük a dilatációs problémákat.

Függönyfalak üvegezése

A függönyfalak üvegezése minden esetben a helyszínen történik a vázszerkezet felállítása után a külső oldalról. A kívülről felkerült üvegek, amelyek általában speciális nap és hővédő funkciót töltenek be (pl.: reflexiós üvegek), szorító profilokkal kerülnek rögzítésre a felállított vázszerkezethez. A szerkezetet végső állapotban a megfelelő színre porszórt vízszintes és függőleges takaróprofilokkal látják el, amelyek megadják az üvegfal végleges, karcsú optikáját.

Nem függönyfal jellegű alumínium szerkezetek

A szóban forgó profilcsaládok üvegezése a műanyag rendszerekhez hasonlóan történhet üzemben (üvegző prés segítségével is), betartva a megfelelő „üvegékelési” szabályokat, és a szállíthatósági ésszerűségeket.

A szerkezetek helyszíni beépítése

A beépítés történhet szerelőfülekkel és tokon keresztüli rögzítéssel. Az azonos tok beépítési mélységű szerkezeteket össze lehet építeni (sorolni) egymással, ügyelve az egysíkúságra. A gyakran használatos sarok-, fokos- és dilatációs sorolókat a profilválasztékban megtaláljuk.

Az üvegezés lépései

Az előre elhelyezett külső üvegező gumira ráfektetjük az üveget, az előírásoknak megfelelően kiékeljük (ügyelve rá, hogy minden hézagoló lapocska ragasztóval a kihullás ellen biztosítva legyen), majd bepattintjuk az üvegléceket (először a vízszintest, majd a függőlegest) Az alumínium üvegléceket nem vághatjuk 450-ba, mert a merevségük miatt úgy nem lennének elhelyezhetők.

Az utolsó művelet a belső üvegező gumi méretre vágása és benyomása az üveg ill. üvegléc közti hézagba. Láthatjuk, hogy az alumínium nyílászáróknál az üvegléc és az üvegező gumi külön egységet képez. Az eltérő vastagságú üvegszerkezetekhez léteznek különböző vastagságú üveglécek és üvegező gumik, de jellemzően a 4-16-4 üveg rétegfelépítést alkalmazzák. Jelenleg belső szerkezeteknél, az egy rétegű üvegezés helyett is ezt használják. Ahol az igények megkövetelik, ott hő-, hangszigetelési ill. biztonsági szempontok alapján alkalmazunk eltérő vastagságú üvegszerkezeteket.

 

«« Vissza

 

Vissza az oldal tetejére

 
Árajánlatkérés  •   Rendelések követése