|
... betöltés folyamatban ...
|
 

Ablaktanácsadó kiskönyv

Kérje az ingyenes ablaktanácsadó kiskönyvet, hogy amikor elindul ablakot választani kéznél legyen minden fontos információ!

Regisztrálok »»

 

Ablakválasztó kalauz

A megfelelő műanyag ablak kiválasztása bonyolult feladat.

Töltse ki a tesztet, és azonnal megtudhatja melyik az Önnek leginkább megfelelő ablak!

Online tesztkitöltés »»

 

Önök írták...

„ ...őszintén szólva, nem vagyok egy műszaki zseni, de most már értem, hogy melyik hőszigetelési érték mit jelent valójában. Ha nem olvasom az ablaktanacsado.hu-t, biztos, hogy átvágtak volna. Köszönöm a sok hasznos infót!”

Bihariné Zsoldos Katalin
Szombathely

„Szerintem sokak nevében köszönetet mondhatok Önöknek ezekért a tanácsokért!”

Dankó-Ferenczi Noémi
Győr

 

Ne vásároljon addig ablakot,
amíg nem ismeri meg azt a 7 dolgot,
amivel elronthatja az új nyílászárója kiválasztását

Mire figyeljünk új ablak vásárlásakor?

Azt mondják, az ablakválasztás legalább olyan nehéz dolog, mint a párkeresés, mert a külső-belső tulajdonságokat egyaránt meg kell ismernünk a jó döntésért. Nos, párkapcsolati tanácsadók nem vagyunk, de az ablakválasztáshoz összegyűjtöttük a 7 legfontosabb tudnivalót, hogy végre tisztán lássuk, mi bújik a szakszavak mögött vagy mitől jobb az egyik jellemző a másiknál.

1

Találkozott már a W/m2K mértékegységgel? Ez a szám jelzi az ablaküveg hőátbocsátási tényezőjét („u” érték), ami minél kisebb, annál jobb szigetelést jelent. Az 1,0 W/m2K például kitűnő szigetelést biztosít, a 2,8 W/m2K pedig meglehetősen gyengét.

2

A szerkezetben lévő légkamrák számára is fontos figyelni. Ez az érték (ellentétben a hőátbocsátási tényezővel) minél nagyobb, annál jobb. Többnyire 3-5 kamrát alkalmaznak az ablakgyártók, de a legjobb ablakok 6 kamrásak.

3

A beépítési mélység szintén lényeges tényező a stabilitás, de a hőszigetelés szempontjából is. A hosszabb élettartam érdekében megnövelt, 62-74 mm beépítési mélységű ablakot válasszunk.

4

Soha ne becsüljük le a zajterheléssel együtt járó egészségkárosító hatást. Általában elmondható, hogy a légkamrák magasabb száma és a megnövelt beépítési mélység együttesen javítják a hangszigetelést is, ami hosszú távon rengeteg egészségügyi probléma elejét veheti.

5

Az ablakvasalatok minősége ma már nem csupán technikai, hanem biztonsági kérdés is. Érdemes stabil acélmerevítésű, biztonsági vasalatelemekkel ellátott szerkezetet választani, hogy eltántorítsa a betörőt a cselekvéstől.

6

Minden esetben bízzuk szakemberre a falnyílás helyszíni felmérését és az ablak beépítését. Egy tökéletes hő- és hangszigetelt nyílászárót is be lehet úgy építeni, hogy az lényegesen veszítsen jó tulajdonságaiból.

7

Fontos információ, hogy az ablakgyártó cég mennyi garanciát vállal termékeire, illetve mióta van a piacon. Figyeljük az arányokat! Biztosan vállalhat 7 év garanciát pl. egy 3 éve működő cég, amikor nincs 7 év tapasztalata a saját termékeiről? Ha kétségeink támadnának, mindenképpen kérjünk referenciát, mielőtt nagy összegeket fizetünk ki az ablakokért.

Ablaktanácsadó Kiskönyv

Online Ablaktanácsadó Kiskönyv
és 12 részes Magazin

 

Regisztráljon az ingyenes online Ablaktanácsadó Kiskönyvért, hogy amikor elindul ablakot választani, birtokában legyen minden fontos információ!

Regisztrálok »»

Vissza az oldal tetejére

 
Árajánlatkérés  •   Rendelések követése