|
... betöltés folyamatban ...
|
 

Ablaktanácsadó kiskönyv

Kérje az ingyenes ablaktanácsadó kiskönyvet, hogy amikor elindul ablakot választani kéznél legyen minden fontos információ!

Regisztrálok »»

 

Ablakválasztó kalauz

A megfelelő műanyag ablak kiválasztása bonyolult feladat.

Töltse ki a tesztet, és azonnal megtudhatja melyik az Önnek leginkább megfelelő ablak!

Online tesztkitöltés »»

 

Önök írták...

„Tele voltam kérdésekkel az ablakválasztást illetően, és már-már azt gondoltam, én vagyok nehéz eset, hogy mindenre szeretném tudni a választ. Itt megkaptam minden információt... olyat is, amire nem is számítottam. Köszönöm az ablaktanacsado.hu szakértő csapatának!”

Szalai Balázs
Mosonmagyaróvár

„Szerintem sokak nevében köszönetet mondhatok Önöknek ezekért a tanácsokért!”

Dankó-Ferenczi Noémi
Győr

 

Mi is az a műanyag ablak és
vajon barátságban van-e a környezettel?

A műanyag ablakok és ajtók nagy része ma már kemény PVC-ből (Poly Vinyl Chloride) készül. Ez az anyag 57 %-ban klórból (amit konyhasóból nyernek) és 43 %-ban kőolajból áll. Az értékes és szűkös mennyiségben rendelkezésre álló kőolajforrásokat a PVC azáltal kíméli, hogy a profilgyártók nagyrészt konyhasótartalommal egészítik ki a kőolajat.

 

 

Valóban környezetbarát ez az anyag?

 

A válasz röviden: igen. Ráadásul ez több szempontból is igaz. A PVC egyrészt energiát takarít meg, másrészt újrahasznosítható. A nyílászárók gyártásához felhasznált alapanyagok (keretanyagok) ökológiai hatásairól az elmúlt években több tanulmány is készült, és a Svájci Államszövetség Anyagvizsgálati- és Kutatási Intézete megállapította, hogy:

  • egy rossz minőségű ablak használatából adódó energiaveszteség sokkal károsabb a környezetünkre, mint a műanyag ablak gyártásából adódó környezetterhelés
  • azon keretanyagok, amelyek egy zárt körforgási folyamatban újrahasznosíthatók, ökológiailag kedvezőnek tekinthetők és a műanyag ablak esetében ez igaz.

Ami tehát a környezet védelmét és a lényeges ökológiai szempontokat illeti, a műanyag ablak egyértelműen vezető helyet tölt be, mert kedvező hőszigetelési tulajdonságaival energiát takarít meg, újrahasznosítható és nem igényel gyakori javítást, vagy ápolószert, ezért megelőzi a felesleges környezeti terhelést.

 

 

Hogyan védi a környezetünket a műanyag (PVC) nyílászáró?

 

  • Újrahasznosítható alapanyagból készül, ezért környezetbarát.
  • Kevés karbantartást és ápolást igényel, ezért kevesebb tisztítószerre, vegyszerre van szükség.
  • A műanyag nyílászáróval ellátott helyiség fűtési igénye kisebb, ezért a műanyag ablak különösen energiatakarékos, sőt, a fűtésből származó káros anyag kibocsátás is csekélyebb.

 

Bojtor Gyula

Foton Nyílászáró Szerkezeteket

Gyártó és Forgalmazó Kft.

www.fotonablak.hu

 

Tudja meg, hogyan választhat a személyes igényei alapján műanyag ablakot és milyen további előnyeit élvezheti, ha jól választ!
Igényelje most az INGYENES, online Ablaktanácsadó Kiskönyvet, és szerezzen nélkülözhetetlen információkat az ablakválasztáshoz!

Ablaktanácsadó Kiskönyv

Online Ablaktanácsadó Kiskönyv
és 12 részes Magazin

 

Regisztráljon az ingyenes online Ablaktanácsadó Kiskönyvért, hogy amikor elindul ablakot választani, birtokában legyen minden fontos információ!

Regisztrálok »»

Vissza az oldal tetejére

 
Árajánlatkérés  •   Rendelések követése