|
... betöltés folyamatban ...
|
 

Ablaktanácsadó kiskönyv

Kérje az ingyenes ablaktanácsadó kiskönyvet, hogy amikor elindul ablakot választani kéznél legyen minden fontos információ!

Regisztrálok »»

 

Ablakválasztó kalauz

A megfelelő műanyag ablak kiválasztása bonyolult feladat.

Töltse ki a tesztet, és azonnal megtudhatja melyik az Önnek leginkább megfelelő ablak!

Online tesztkitöltés »»

 

Önök írták...

„Végre tisztán látok. Azt hiszem, más területeken is elkelne egy ilyen hasznos weboldal. Köszönöm, hogy létrehozták!”

Csalgó Ferenc
Budapest

„Szerintem sokak nevében köszönetet mondhatok Önöknek ezekért a tanácsokért!”

Dankó-Ferenczi Noémi
Győr

„Röviden? Közérthető, alapos és meglepően őszinte. Mindenkinek ajánlom az ablatanacsado.hu cikkeit, aki tudatosan akar ablakot venni, mégpedig jót.”

Horváth Dávid
Hajdúszoboszló

„Nagyon örülök, hogy valakinek eszébe jutott világosan magyarázni. Annyi helyen érdeklődtem már, de az eladók nagy része azt sem tudta, melyik ablak, hova, mire való. Szerintem nekik is hasznos lenne az ablaktanacsado.hu. :)”

Dávid Rebeka
Sopron

 

Több mint esztétika:
Egyedi szín- és formaválasztás,
ami már nem csak a felszínről szól...

Engedje meg, hogy mindjárt egy idézettel kezdjem a cikket, méghozzá a Monty Python társulat Brian élete című filmjéből...

 

Brian így szól az áldást kérő tömeghez:

   — Nektek önállóan kell gondolkoznotok! Ti mind egyéniségek vagytok!

A tömeg kórusban:

   — Igen, mi mind egyéniségek vagyunk!

Brian:

   — Ti mind különbözőek vagytok!

A tömeg:

   — Igen, mi mind különbözőek vagyunk!

Egy ember a tömegből:

   — Én nem! (A tömeg lesziszegi.)

Brian:

   — Mindent magatoknak kell megoldanotok.

A tömeg:

   — Igen, magunknak kell megoldanunk mindent.

Brian:

   — Pontosan.

A tömeg:

   — Folytasd! Folytasd!

Brian:

   — Nem! Épp ez a lényeg: ne hagyjátok, hogy bárki megmondja, mit csináljatok!

 

Nos, ahogy Brian nagyon jól látta, minden ember egyéniség. Miért kellene hát az ablakainknak egyformának lenniük? Ráadásul ebbe sokszor az egyéni ízlésen kívül más is bele szól, például szigorú rendelkezések a műemlékeknél vagy a műemlék jellegű épületeknél, ahol legtöbbször csak fa ablak építhető be. És ott vannak még a különleges formájú ablaknyílások, ahová szintén lehetetlen bepréselni egy sima „négyszögablakot”. Nézzük, mik a lehetőségek ma a színek és formák világában...

 

 

Néhány jó hír, ha Ön természetkedvelő...

 

A természetes hatásról sem kell lemondania, ahogy a műanyag ablak jó tulajdonságairól sem, mint a tökéletes záródás, a hosszú élettartam vagy a kis karbantartási igény (például: nem kell festeni és még a koszt is taszítja). Ma már ugyanis számtalan olyan famintás dekorációval, faerezettel ellátott többféle színárnyalatú dekorfólia kapható, ami hatásában szinte teljesen úgy mutat, mintha a nyílászárója valódi fa lenne.

 

Ezeket a fóliákat ne úgy képzelje el, mint a barkácsáruházakban méterre kapható, gagyi, famintás öntapadós tapétákat, amik rövid időn belül megadják magukat. Egy igazán profi ablakos cég, kizárólag ablakokra kifejlesztett, magas minőségű és teljesen valósághű, tartós fóliákat alkalmaz, amivel ráadásul az ablak anyagát is védi a külső környezeti hatásoktól. Így a természetes hatás sem marad el és minden további előny az Ön tarsolyában marad. Sőt, a legtöbb mai PVC ablak 100%-ban újrahasznosítható anyagból készül, így Ön a környezetét is védheti.

 

 

Színek, melyek megőrzik ragyogásukat...

 

A mai ablakok már a legkülönbözőbb építészeti elképzeléseket, stílusokat tudják képviselni. Miért ne mutatkozhatna meg mindez a színekben is? Az acryl felületű ablakkeretek többek között azért is különlegesek és újszerűek, mert lehetővé teszik, hogy bármilyen RAL* színű ablaka lehessen, de rendkívül tartós megoldást nyújtanak, hiszen a színezési eljárásnak köszönhetően kimagaslóan ellenállnak az UV sugárzásnak is, így a fakulás vagy „besárgulás” is a múlté lehet.

 

Van még egy fontos előnye az acryl eljárásnak. Mivel az ablakkeret felülete helyett maga az anyag kerül színezésre, a használatból eredő esetleges felületi sérülések alkalmával nincs szükség újrafestésre.

 

Az acryl felület ismerős lehet a hétköznapi életből is. Az autók index búrája is ebből az anyagból készül. Figyelje csak meg, hogy egy közel 20 éves autónál a festés már kifakult (pedig tökéletes gyári körülmények között készítették), de az index még mindig úgy csillog, mintha most gördült volna ki az autószalonból. Az Ön ablaka is ilyen tartósan szép lehet a szomszédok nyílászárói mellett, ha acryl bevonattal készül.

 

* RAL: nemzetközileg elfogadott, színkódok
alapján beazonosítható egységes színskála

 

 

Itt egy sarok, ott egy ív: ide kéne az ablak...

 

Az igényes gyártók már szinte bármilyen formát le tudnak gyártani. Gondolok itt a kör, trapéz, félkör, íves, háromszög, stb. ablakokra. Viszont azzal tisztában kell lenni, hogy vannak bizonyos technológiai korlátok, amiket figyelembe kell vennie a gyártónak (például: 30 fokos szög alatt a sarok nem hegeszthető, a minimális hajlítási sugár 450mm, a szárny maximális szélessége alakos, vagy íves terméknél 1300 mm normál üvegezés esetén). De ezeket a gyártónak tudnia kell. A lényeg az, hogy bátran gondoljon merészebb formákra, mert egy komoly gyártó meg tudja valósítani. Ha pedig mégsem, akkor arról feltétlen tájékoztatni fogják Önt.

 

 

Minden út Rómába vezet... díszítsen Ön is kedvére!

 

Nyílászáróit formájukon és színükön kívül különféle díszítések segítségével is egyedivé teheti. Lehet az üvegre gravíroztatni házszámot, családi címert, céglogót, vagy akár a kedvenc háziállat képét. Sőt, kérheti díszlécek felhelyezését is, így a műemlék jellegű épületek homlokzata marad a régi, és mégis részesülhet a műanyag ablakok által kínált előnyökből (kedvező ár, kis karbantartási igény, stb.).

 

 

A kereten kívül más részeket is díszíthet...

 

Különböző lehetőségek vannak az üvegfelület díszítésére is. Ezeket hívják üvegosztóknak, ami lehet valódi és álosztó is.

  • A ragasztott álosztókat közvetlenül az üvegfelületre rögzítik, ezért lehetőség van utólagos elhelyezésükre vagy cseréjükre is az ablak élettartama alatt.
  • Az üvegközi osztóknál az osztóléceket az üvegtáblák között helyezik el az üvegszerkezet gyártása folyamán. Ezek fehér, arany, barna és a RAL színskála széles tartományának megfelelően rendelhetők, valamint néhány fautánzatú árnyalatban is, például világos tölgy, sötét tölgy, mocsári tölgy, arany tölgy, dió, mahagóni és fehér antik színekben. Az álosztók igény szerint lehetnek egy vagy mindkét oldalon színezettek.

 

Sikeres és örömteli ablakválasztást kívánva üdvözlettel:

 

Bojtor Gyula

Foton Nyílászáró Szerkezeteket

Gyártó és Forgalmazó Kft.

www.fotonablak.hu

 

Ablaktanácsadó Kiskönyv

Online Ablaktanácsadó Kiskönyv
és 12 részes Magazin

 

Regisztráljon az ingyenes online Ablaktanácsadó Kiskönyvért, hogy amikor elindul ablakot választani, birtokában legyen minden fontos információ!

Regisztrálok »»

Vissza az oldal tetejére

 
Árajánlatkérés  •   Rendelések követése